L'ALCAIB assisteix a les XVIII JAPCA (Jornades acadèmiques i professionals de ciències ambientals) celebrades a Barcelona. 07.11.15

Aquest cap de setmana l'ALCAIB ha assistit, a través del president i la administrativa tècnica, a les XVII Jornades acadèmiques/professionals de ciències ambientals.

Les jornades es celebràren a Barcelona durant tot el cap de setmana i el col·legi amfitrió fou el COAMB de Catalunya.


Hi assistírem les següents associacions: Colegio de Ambientólogos de Andalucía (COAMBA), Colegio Profesional de Ciencias Ambientales de la Comunidad Valenciana (CoAmbCV), Asociación de Ambientólogos de Euskadi (IZE), Asocación de Ciencias Ambientales de Aragón (ACA-Aragón), Asociación de Ciencias Ambientales de Castilla La Mancha (ACA CLM), AAM (Asociación de ambientólogos de Madrid), Colegio de Ambientólogos de Cataluña (COAMB), tots membres de la Coordinadora Estatal de Ciencias Ambientales (CECCAA).


Es va treballar, com cada any, en dos àmbits principals: Professional i acadèmic.

 

Els dos socis de l'ALCAIB treballàren en el sector d'àmbit professional on es tractàren els següents punts:

- Revisió de les competencies laborals dels Ambientòlegs.

- Revisió dels nínxols de treball.

- Revisió de l'estat de les denuncies per exclusió de l'Ambientóleg en ofertes de treball.

- Circulars tècniques.

- Anàlisi de l'estat de les Participacions Públiques realitzades i estratègies per renovar el procediment de participació pública.

 

A més, formarem part d'un nou sector de treball referit a la creació del Consejo Superior de Ciencias Ambientales, on s'agruparan els diferents col·legis professionals de ciències ambientals de l'estat espanyol.

 

Us deixem algunes imatges de les jornades:

 

L'ALCAIB entra a formar part de l'ICTIB (Xarxa de custòdia del territori de les Illes Balears). 13.07.15

El passat 13 de juliol, es va aprovar per Junta adherir l'ALCAIB a l'ICTIB, una associació sense afany de lucre que constitueix una xarxa autonòmica d'Entitats de Custòdia del Territori de les nostres illes.

Diada del medi ambient 2015 al carrer Blanquerna (6 de juny de 2015)

El passat dissabte dia 6 de juny, celebràrem un any més el DIA DEL MEDI AMBIENT amb una gran diada al carrer Blanquerna on convidarem a empreses, associacions, entitats i particulars relacionats amb el món del medi ambient per mostrar a la gent de Palma i de tota Mallorca la gran quantitat d'iniciatives que es duen a terme en qüestions ambientals.


La diada fou organitzada, un any més, per l'ALCAIB i l'Associació de Veïns de Santa Pagesa. Les dues associaciones col·laborarem i treballàrem de valent per a que tot sortis bé i es pot ben dir que ho aconseguirem!


Aquí us deixem algunes imatges d'aquest fantàstica diada i del gran ambient que es va viure. Per molts d'anys ambientòlegs i companys que cuidem i estimem el medi ambient.


ALCAIB a les XXVI JAPCA's (9 i 10 de maig de 2015)

El cap de setmana del 9 i 10 de maig es varen celebrar a l'alberg juvenil de Madrid les XXVI JAPCAs.

En aquestes jornades, organitzades per la CECCAA, els col·legis i associacions d'ambientòlegs de tota Espanya treballem de valent en defensa de la professió i els estudis de ciències ambientals.

Cal destacar que l'equip de gent és fantàstic i és molt motivador conèixer i col·laborar amb ambientòlegs de tot l'estat per aconseguir situar la nostra professió allà on es mereix. Al següent enllaç podeu consultar un resum dels diferents aspectes professionals i acadèmics que treballarem.

La demanda del Pla Hidrològic a Europa presentada per ALCAIB i altres nou entitats comença a donar els seus fruits (07.04.15)

La demanda presentada per ALCAIB, juntament amb altres nou entitats, en contra del nou Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB) comença a donar els seus fruits tal com es pot llegir en aquesta noticia del Diari de Mallorca.

Com sabeu, aquesta història ja ve d'enfora i l'ALCAIB hi ha estat treballant des del principi per impedir que es dugués a terme aquesta pla. 

ALCAIB als mitjans de comunicació (06.04.15)

Els mitjans de comunicació publiquen noticies sobre l'assemblea anual celebrada el passat mes de març.

Els dos diaris on hem sortit són el dBalears i el llibertat.cat

ASSEMBLEA ANUAL 2014 DE SOCIS i SÒCIES D'ALCAIB (06.03.15)

El passat divendres dia 6 de març celebràrem l'assemblea anual de socis i sòcies d'ALCAIB a la sala d'actes de la Misericòrdia (Palma).


Com cada any, es tractaren els següents punts:

- QUI SOM (qui sóm i com funcionem a ALCAIB)

- QUE FEM (memòria d'activitats i projectes de l'any 2014; estat de comptes de l'any 2014)

- ON ANEM (Pla de feina per a l'any 2015)


El Pla de feina fou el·laborat amb la participació de totes les persones que vingueren a l'assemblea. Entres altres punts a destacar, es crearen unes comissions on s'agrupen els socis interessats en participar en diferents temàtiques. Igualment es crearen grups de treball, ideats per a treballar i actuar en qüestions i aspectes concrets.


Després de l'assemblea anàrem, com es costum, a sopar al bar "Sense Món". Aquí teniu unes quantes imatges d'aquest dia.