Projectes 2011

Assemblea Nadal

El 29 de desembre es va celebrar la clàsica assemblea de nadal al centre de Flassaders de Palma. Va comptar amb bona participació, amb la presència d’ambientòlegs de diverses promocions que al llarg del temps d’existència d'ALCAIB s’han implicat dins l’associació de diferents maneres i l’han fet créixer i madurar.

Durant la reunió es va fer un resum de les activitats desenvolupades el 2011, es va mostrar i comentar el Pla de Feina pel 2012 (on en directe es va perfilar les primeres propostes del Pla d'Autoformació) i finalment, es va presentar la nova plana web acabada, amb la esperada secció privada pels socis/es. La sensació general per aquest 2012 és de voler treballar de valent, especialment escoltant les opinions, propostes i iniciatives sorgides dels socis/ies.


Assemblea ordinaria d'ALCAIB a Lluc i Jornada boletaire

El dissabte dia 3 es va celebrarem l’ Assemblea ordinària d’ALCAIB al refugi de Son Amer de Lluc on es va aprofitar un dia senser per realitzar altres activitats naturalístiques com 

caça de bolets i itinerari interpretatiu ambiental.


Taller d'Avaluació d'Impacte Ambiental

El 29 de setembre, l'ambientòleg Toni Pascual va impartir un taller introductori al món de la Avaluació d'Impacte Ambiental. Es va repassar el text normatiu tot assenyalant els punts més significatius. Es va reflexionar sobre el paper del ambintòleg/a davant una AIA, i les oportunitats de treball que suposa. De tot allò podem extreure 4 tipus de treball, en els quals l'ambientòleg te molt a dir: 

  • el propi Estudi d'Avaluació d'Impacte Ambiental,
  • l'Estudi d'Incidència Paisatgística,
  • l'Estudi d'Avaluació de Repercusions (segons la LECO),
  • a més a més dels Plans de Vigilància i Seguiment.

Plataforma per la Reducció dels Residus de Mallorca

Des de l’abril de 2010, i juntament amb les entitats del GOB, Fundació Deixalles, Amics de la Terra i Greenpeace, hem estat fent feina per denunciar la problemàtica dels residus d’envasos a Mallorca. Des de la Plataforma, i en col·laboració amb una xarxa d'entitats estatal anomenada Retorna, proposem la incorporació de sistemes reutilitzables d’envasos a les Illes Balears i a la resta de l'estat (com els Sistemes de Dipòsit Devolució i Retorn que existeixen a Alemanya). Seguim fent coses, i si en voleu saber més, podeu mirar al blog http://reduccioresidus.blogspot.comCreació de la pàgina web participadament

Es va escollir una plataforma molt senzilla a través de jimdo, bàsicament perquè és econòmica, totalment intuïtiva i d'aquesta manera sempre serà autogestionable pels socis.

Es va plantejar un procés participatiu per l'elaboració del web, que ha tingut bona participació tant en la fase de dicidir l'estructura, d'aportar continguts, i una mica meys en la part final destinada al grafisme. Però voilà, ja estu navegant per ella, gràcies a la comissió dinamitzadora i a les aportacions de tots i totes!

És una eina que ens permet anar més lluny del que imaginavem (blog, zona privada per socis amb contrasenya, adreça de correu electrònic, edició de formularis especifics....), però també hem trobat una limitació, els elementes originals del sistema no es poden traduir al català. Ningú és perfecte!

Crida a la participació de la Comissió responsable
Crida a la participació de la Comissió responsable
Descarga
Aportacions a l'estructura de la web
contestacio+aportacions+web+alcaib+-Fase
Documento Adobe Acrobat 60.6 KB