Projectes 2007


Projecte de Cooperació a Perú. “El Milagro”

Un grup d’ambientòlegs tenia en ment realitzar alguna acció de cooperació en temàtica de Medi Ambient. Gràcies a la petició de Voluntaris de Mallorca es va posar en marxa el projecte de "el Milagro". Consisteix en un centre socio-educatiu que s’ha construït al peu de l’abocador de fems de Trujillo (3a ciutat de Perú), per evitar l’explotació infantil i poder escolaritzar aquests nens. Dins aquest contexte sen’s va demanar de dissenyar un sistema de depuració natural per poder reutilitzar l’aigua per al reg de la zona ajardinada. El projecte es va complementar amb una acció d’educació ambiental a la serra dels Andes, concretament a Cajamarca, on varem poder viure d’aprop la problemàtica de les mineres d’or.
Aquest projecte va ser subvencionat per la DG Cooperació.

Descarga
Revista Cooperants
A l'Agència de Cooperació han quedat tan encantats amb el projecte d'Alcaib a El Milagro que van publicar un article a la revista Cooperants (pàgina 11)
cooperant.pdf
Documento Adobe Acrobat 406.4 KB

Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny de 2007 va ser la primera vegada que ALCAIB va organitzar la celebració del dia Mundial del Medi Ambient, amb una sèrie de tallers educatius i activitats destinades a sensibilitzar a la ciutadania de les nostres illes.


Camp de treball a Sa Dragonera

Gràcies a un ajut del Consell, des d’ALCAIB es va organitzar un camp de treball al Parc Natural de Sa Dragonera. Durant 4 dies 15 membres de l’associació i altres amics restauraren i netejaren de vegetació una antiga sitja i una barraca de carboner a prop del camí de Tramuntana. Ara aquests dos elements etnològics són visibles des del camí. Els horabaixes es realitzaren excursions i activitats a l’illot per conèixer la seva història i el seu patrimoni.


La Gestió Mediambiental de l'Activitat Turística: de la Teoria a la Pràctica

Cicle de Conferències i Sortides de Camp "La Gestió Mediambiental de l'Activitat Turística: de la Teoria a la Pràcitca", convalidat per dos credits de lliure configuració per la Universitat de les Illes Balears i en evaluació com a activitat convalidable per a la formació permanent del professorat. La intenció del curs va ser la de donar una visió de conjunt des de diferents àrees de coneixement sobre la gestió ambiental del fet turístic de d'una perspectiva aplicada.

 

Donada la importància del sector turístic a la nostra comunitat, es volia donar una perspectiva de les bones pràctiques ambientals aplicables a aquest sector. Això es va aconseguir combinant les exposicions teòriques amb les visites guiades.


Descarga
Programa del cicle de conferències
La gestio medioambiental d ela activitat
Documento Adobe Acrobat 561.7 KB

ACCA Study Tour

A partir d’una petició de l’ACCA, la nostra associació va organitzar una visita a Mallorca als col·legues catalans per donar a conèixer la nostra problemàtica ambiental, en concret la relacionada amb l’urbanisme, la gestió de l’aigua i els espais naturals. Amb guies i conferenciants com Miquel Àngel March, Jaume Sastre o els tècnics dels respectius llocs, visitàrem el Port d’Andratx, La Trapa, la Dessaladora de Palma, El Parc Natural de Llevant, la Costa del Pins i finalment depuradores naturals.

 


Calendari pel 2008

Es va ediar un calendari 2008 amb les millors imatges de l'any 2007, per regalar als associats.

Memòria 2007

Descarga
Memoria_Activitats_ALCAIB_2007.pdf
Documento Adobe Acrobat 258.9 KB