Activitats 2019

Notícies breus

SOPAR DE TARDOR ALCAIB

 

El passat 20 de satembre va tenir lloc el sopar de tardor d'ALCAIB a la Tertúlia. Com cada any ens reunirem per fer pinya i conèixer els nous socis/es. Fins a la propera! 

REUNIÓ AMB ABAQUA 

 

Alcaib s'ha reunit, en data de divendres 18 d'octubre, amb ABAQUA per a parlar de la RLT i la necessitat de que aquesta s'actualitzi i contempli els titulats en CCAA a tots els llocs on en som professionals competents.

Una reunió profitosa i amb preocupacions i necessitats compartides.

ALCAIB PARTICIPA AL PROGRAMA DE RÀDIO INCORPORACIÓ IMMEDIATA, D'IB3 

El dia del Medi Ambient, 5 ambientòlegs han participat del programa: dues estudiants del grau, una professora de la UNED i dos professionals per donar a conèixer el perfil i el potencial dels ambientòlegs. 

Podeu escoltar el programa aquí.


REUNIÓ AMB L'AJUNTAMENT DE FELANITX

 

Dimecres passat, dia 17 de juny, un equip de la Comissió de defensa de la professió d’Alcaib ens vam reunir amb el regidor de medi ambient de l’ajuntament de Felanitx, en Miquel Lluís Mestre, amb l’objectiu d’ evidenciar la necessitat d’incorporar un tècnic professional del medi ambient a l’administració local del municipi. Felanitx té quasi 18.000 habitants i considerem que es indispensable per a garantir la salut del seu entorn disposar del nostre perfil professional en estructura. L’administració local té considerables competències en matèria ambiental que calen ser executades de manera seriosa i professional.

Només començada la reunió, la falta d’un titular especialitzat en gestió ambiental a l’organització interna de l’ajuntament va quedar més que evident. El regidor havia hagut d’atendre personalment durant bona part de la nit anterior un incendi de tones de residus acumulats de manera descontrolada durant més de 20 anys en una parcel·la de titularitat municipal. Actualment l’ajuntament no disposa de cap professional tècnic de medi ambient intern i,  per a poder respondre amb els requeriments de la legislació ambiental dels àmbits competents, ha de recórrer a contractes eventuals amb autònoms. D’aquesta manera no es pot arribar a fer una gestió integral del medi ambient del municipi que garanteixi la sostenibilitat per a les generacions futures.  

Davant aquesta situació, ens va explicar que després de poc més d’un any al càrrec, ha demanat incorporar a la modificació de la Relació de Llocs de Feina de l’ajuntament una plaça de tècnic facultatiu superior de medi ambient. El vam felicitar per la decisió i vam aprofitar per explicar-li les funcions i atribucions que tenim els ambientòlegs, insistint en la conveniència d’ajustar el perfil de la plaça als ambientòlegs. A més, li vam oferir el suport d’Alcaib, a més d’explicar-li què és i com funcionem. 

Des de la Comissió de defensa de la professió volem animar a tots aquells socis que sou coneixedors d’ajuntaments que no disposen de tècnics professionals del medi ambient, que segur en sou un bon grapat, que vos poseu en contacte amb nosaltres per a continuar lluitant en defensa de la nostra professió i del medi ambient.

 

 

Comissió de defensa de la professió d’ALCAIB