activitats 2008


Jornades de Medi Ambient. Societat Balear d’Història Natural

Es va presentar un póster donant a conèixer què és l’ALCAIB i les activitats
duites a terme.

 

Descarga
Poster "Les Ciències Ambientals a les Illes Balears"
poster_JORNADES.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.5 MB

Dia Mundial del Medi Ambient

ALCAIB va organitzar amb un gran èxit la celebració del Dia Mundial del medi ambient amb un atapeït programa d'activitats educatives.

 

Les celebracions del dia mundial del Medi Ambient a nivell mundial se centraran en les solucions i oportunitats per els països, les companyies i comunitats per “Deixar l’hàbit” i eliminar l’ús del carbó de les economies i estils de vida.
ALCAIB tenia la impressió que el dia Mundial del Medi Ambient tenia poc ressò en una ciutat com és Palma. Per això, ens varem proposar organitzar un seguit d’activitats lúdiques i participatives per involucrar al col·lectiu ciutadà, i especialment als centres educatius, en la protecció i divulgació del Medi Ambient.
L’ALCAIB des del primer moment ha volgut comptar amb la col·laboració de la ciutadania a tots els nivells, per això va anar a oferir la idea de la diada, tant a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, com al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, també a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palma, així com a totes les entitats de Mallorca que treballen en la temàtica del medi ambient.


Pla de participació per l'elaboració dels estatuts col·legial

El 2008 podem dir que que va ser l’any del Col·legi, ja que va sortir publicada la Llei d’aprovació del Col·legi Professional de Llicenciats i Doctors en Ciències Ambientals de les Illes Balears.
Es va crear un grup de discussió per tractar els temes estrictament de Col·legi.

I es va dinamitzar un Pla de Participació per a poder elaborar uns estatuts representatius de la nostra professió. Per això es van programar 5 sessions de treball específiques. El Pla contemplava 2 nivells de Participació.

 

Els estatuts més consensuats de la història dels col·legis

Ara que ja tenim col·legi, l’hem de dotar d’una estructura funcional adequada. Això és el que recullen els Estatuts del Col·legi, que és on es regulen tots els òrgans de funcionament. Tot i que normalment es faci un "copy-paste" d’altres estatuts existents, des de COAMBIB hem volgut engegar un procés propi i original que ens dugui a l’aprovació dels estatuts més adequats a les nostres necessitats.

Així, i amb l’ajuda d’associats especialistes en participació, s’ha elaborat el "Pla de Participació per a l’elaboració dels Estatuts Col·legials". Amb un disseny i continguts excepcionals, hem fixat 5 dissabtes dematí per debatre aquests estatuts en un clima de treball relaxat.

Primera reunió: Santa Maria

Precisament el primer dia que ens reuniem, dia 1 de Març, era el dia que sortia publicada al BOIB la Llei de creació de col·leg. Vos podeu imaginar l’alegria amb què ho celebrarem tots plegats. El fet de no voler simplement copiar el que diuen els altres col·legis ens fa plantejar moltes qüestions de funcionament que generen un debat enriquidor. Tot el temps pensam que tot i que ara siguem pocs i ben avinguts, el col·legi ha de créixer i l’estructura li ha de permetre ser plural i representar plenament als ambientòlegs.

És clar que sempre tenim com a bon exemple el COAMB català, qui en el seu moment no tenien enlloc on emmirallar-se. En part ara és una sort, poder aprendre dels seus encerts i errors.

Segona reunió: Ca’n Ravanet, Inca

Ben puntuals ens reunirem el dissabte 29 de març a Inca, ja que teníem punts pendents del primer dia i altres punts a l’ordre del dia. La calor de primavera ens acompanyà durant el dia per consensuar els òrgans de govern i altres coses.

Continuarem amb aquest bon ritme i bon ambient a les reunions següents.

 

 

Descarga
Diptic_Estatuts_participats_comprimt-2.p
Documento Adobe Acrobat 307.0 KB

Intercanvi d’experiències en Educació Ambiental

Organitzat per l’SBEA, el 18 de setembre ALCAIB va estar convidada a parlar sobre l’èxit organitzatiu del Dia del Medi Ambient 08 en el marc d’unes jornades
d’intercanvi d’experiències en educació ambiental. Altres novetats varen ser
el Mapa emocional d’Artà, la Xarxa Local de Defensa del Patrimoni Forestal
de la Conselleria de Medi Ambient. Hi varen assistir varis ambientòlegs que
treballen en l’àmbit de l’educació ambiental. Adjuntam la presentació feta a
la jornada. Ens regalaren dues publicacions ben interessants: Agendes Local
21 Recull d’experiències en educació ambiental.

 

memòria d'activitats 2008

Descarga
Memoria_Activitats_ALCAIB_2008 (1).pdf
Documento Adobe Acrobat 2.4 MB