SOPAR DE CELEBRACIÓ DEL DESÈ ANIVERSARI DE L'ALCAIB (21.11.2014)

El passat dia 21 de novembre de 2014 celebràrem el desè aniversari d'existència de l'ALCAIB al restaurant vegetarià "Es Ginebró" d'Inca.

Encara que aquesta fou la celebració oficial del X aniversari de l'associació, cal dir que s'organitzaran al llarg del 2015 una sèrie d'esdeveniments, proposats pels socis, per seguir celebrant aquets deu anys d'existència i feina duta a terme des de l'ALCAIB.

Ja us anirem informat...

PER MOLTS D'ANYS ALCAIB!

ALCAIB a les XXV JAPCA a Sevilla

Aquest cap de setmana hem assistit a les XXV JAPCA (Jornadas Académico Profesionales de Ciencias Ambientales) a Sevilla. 

Ha estat un plaer compartir moments de feina (molta i bona feina) amb companys de la resta d'associacions i col·legis d'ambientòlegs de tota Espanya: Andalusia, Catalunya, Asturies, Galicia, Comunitat Valenciana, Canaries, Madrid...

Treballar de valent, en cap de setmana i de forma voluntària, en la defensa i promoció de la professió i els estudis de ciències ambientals amb uns companys així dona gust.

MUCHAS GRACIAS A TODOS LOS ASISTENTES A LAS XXV JAPCAS POR VUESTRO GRAN TRABAJO Y VUESTRA ENERGIA.

Y, en especial, no nos cansamos nunca de agradecer a la Coordinadora Estatal de Ciencias Ambientales por el fantástico trabajo que haceis para todos los ambientólogos y estudiantes de ciencias ambientales del estado español. GRACIAS.

DIADA del MEDI AMBIENT 2014 al carrer Blanquerna (Palma). 07-06-2014

Encantadíssims d'haver participat en l'organització d'aquesta diada del medi ambient 2014, que va ser tot un èxit. I encantats de fer-ho amb els amics de l'associació de veïns de Santa Pagesa. L'esforç va valer la pena i Blanquerna va celebrar una gran festa del medi ambient on TOTS gaudirem moltíssim.

La gent passejant, jugant, fent teranyines, coneguent nous projectes, gaudint i celebrant al carrer, al nostre carrer, al nostre barri, a la nostra ciutat... I tot, sorgit de la iniciativa ciutadana!!

Gràcies a tots els que participàreu, als que vinguéreu a celebrar-ho, als que ens donàreu un cop de mà i als que ens diguéreu lo molt que us havia agradat!

Us deixem l'àlbum de la diada del fb de l'associació de veïns de Santa Pagesa per a que vegeu lo bé que va anar i lo orgullosos que estem de com va sortir tot.

ALCAIB a les JAPCA 2014 a Segovia (10 i 11 de maig 2014)

Enguany si!!! Enguany ALCAIB hem tornat a ser presents a les XXIV JAPCAs (Jornades acadèmiques i professionals de ciències ambientals) celebrades a Segovia.

Hem treballat, contactat i gaudit amb els companys de la resta d'associacions d'Espanya en un molt bon ambient de treball i companyerisme. A més, hem comprovat de primera mà la magnífica feina de la coordinadora estatal de ciències ambientals (CECCAA). D'es d'aquí volem donar l'enhorabona per la importantíssima feina que fan en defensa de la nostra professió, tant a nivell acadèmic com a nivell professional.

Tornem carregats de piles i amb una gran sensació de feina conjunta entre tots els ambientòlegs de l'estat espanyol. Aquí podeu veure el resum del treballat a les XXIV JAPCA.

ALCAIB ALS TALLERS PARTICIPATIUS DE XARXA NATURA 2000 (02.04.2014)

ALCAIB ha participat a dos dels tallers de participació pública dels plans de gestió dels espais naturals inclosos a Xarxa Natura 2000: Mondragó i Arxipèlag de Cabrera.

 

El procés de participació ens ha semblat bastant mal organitzat. Cal destacar que només es podia apuntar una persona per taller i això redueix considerablement l'oportunitat de participar als plans de gestió de la resta d'espais.

 

A més, al manco al taller de Cabrera, no hi havia cap tècnic del espai natural protegit ni cap responsable que coordinés als participants. El temps per treballar ha estat molt reduït i la sensació de tots els participants, en general, bastant decebedora.

XERRADA "Dia sense carn" amb VETERINARIS SENSE FRONTERES (01.04.2014)

ALCAIB ha participat, a través de na Catalina Pasqual, a la xerrada organitzada a Campanet per Veterinaris Sense Fronteres en el marc de la iniciativa "Un dia sense carn" que aquesta ONG treballa amb algunes escoles de Mallorca.

 

La xerrada estava dirigida a les families dels escolars i en ella es tractaren els tres gran impactes que, segons Veterinaris Sense Fronteres, provoca l'abús actual del consum de carn: 1) Impactes sobre la salut 2) Impactes sobre la justicia social 3) Impactes ambientals. L'ALCAIB fou convidada per tractar l'aspecte ambiental. L'objectiu de la xerrada fou conscienciar del consum actual de carn a les families assistents. 

 

Des d'aqui volem agraïr sincerament la convidada per part de Veterinaris Sense Fronteres!!

VISITA TÈCNICA A QUERCUS ENERGY (15.03.2014)

Dissabte dia 15 de març visitàrem les instal·lacions de l'empresa de Biomassa forestal QUERCUS ENERGY a Puigpunyent.

N'Aina i n'Elena, les dues fundadores de l'empresa, ens ensenyaren la feina que es fa a la seva empresa de recent creació i com avarquen el cicle complet de la biomassa d'origen forestal provinent dels boscos de Mallorca. Un cicle que comença amb l'aprofitament forestal sostenible dels boscos i acaba amb l'abastiment de biomassa en forma d'estelles per a calderes. Aquet "biocombustible" ja s'utilitza en hotels i edificis públics de la nostra illa. 

A més dels socis d'ALCAIB, a la visita vinguéren un grup de voluntaris de Creu Roja i un grapat d'amics (biòlegs, geòlegs, naturalistes...)que convidàrem i que també estaven interessats en aquest projecte.

Des d'aquí volem donar l'enhorabona a les valentes emprenedores per apostar pel sector de les energies renovables i per voler treure un rendiment als boscos mallorquins, tan injustament menyspreats des del punt de vista econòmic i abandonats des del punt de vista ecològic i forestal.

 

DENÚNCIA DAVANT LA COMISSIÓ EUROPEA DAVANT EL PLA HIDROLÒGIC DE LES ILLES BALEARS (05.03.2014)

Amics de la Terra, ATTAC Mallorca, la Societat d'Història Natural de les Balears, Enginyeria sense Fronteres de les Illes Balears i GOB, juntament amb l'Associació de Llicenciats Ambientals de les Illes Balears (ALCAIB), l'Associació de Geòlegs de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears i l'Associació d'Agents de Medi Ambient de les Balears han denunciat el Pla Hidrològic davant la Comissió Europea. Les entitats denuncien el Pla Hidrològic aprovat al 2013 pel Sr. Gabriel Company, que modificava, després d'un procés viciat, l'aprovat al 2011 pel Consell Balear de l'Aigua i el Consell Nacional de l'Aigua amb l'objectiu clar de respondre a interessos concrets de sectors que veuen positiva la des-regulació i manca de control en l'extracció i explotació del recurs.

ADHESIÓ D'ALCAIB A LA PLATAFORMA ALIANÇA MAR BLAVA (15.01.2014)

ALCAIB s'ha adherit aquets dies a ALIANZA MAR BLAVA, en contra dels projectes d'exploració i extracció d'hidrocarburs davant les costes d'Eivissa i Formentera. No es pot permetre aquet projecte que implica tants i tants riscos ambientals pels ecosistemes marins de la Mar Balear! 

Aquí podeu veure la web de l'Aliança i la resta de membres que hi formen part.

ASSEMBLEA ANUAL DE SOCIS/IES D'ALCAIB (10.01.2014)

Dia 10-01-2014 es va celebrar l'assemblea anual de socis/ies d'ALCAIB. Varen assistir 12 persones, entre les quals hi havia socis dels que estem més actius en el funcionament actual d'ALCAIB, socis que mai havien vingut a cap reunió i amb ganes de conèixen's i socis de "la primera fornada", dels fundadors d'ALCAIB. Així que tinguérem representació diversa. A més, va haver dues persones interessades en entrar a junta directiva com a vocals i bones impressions per part dels socis que mai havien vingut a cap reunió. MIL GRÀCIES A TOTS ELS SOCIS i SOCIES PER, SIMPLEMENT, FER QUE ALCAIB EXISTEIXI I POGUEM SEGUIR ENDAVANT EN LA DEFENSA I PROMOCIÓ DE LA NOSTRA PROFESSIÓ.

Bon any nou 2014!